Samverkansgrupp nationell högspecialiserad vård

Samverkansgruppen verkar för att Sjukvårdsregion mellansverige, utifrån befintliga kompetenser, ska kunna ta hand om alla patienter som berörs inom respektive område inom nationell högspecialiserad vård (NHV). Gruppen ska utveckla nätverk för de som arbetar med NHV inom sjukvårdsregionen och ge kunskapsstöd inom samverkansnämnden.

Uppdrag och avgränsning

Uppdraget omfattar:
• Informationsutbyte och diskussion avseende vad som är aktuellt nationellt och inom de regioner i Sjukvårdsregion mellansverige som har eller ska söka tillstånd om att bedriva nationell högspecialiserad vård (NHV).
• Stöd till samverkansnämndens ledningsgrupp för att samordna det sjukvårdsregionala arbetet avseende områden som är aktuella för NHV.
• Stöd till samverkansnämndens ledningsgrupp för att föreslå eventuella förändringar av övergripande rutiner avseende NHV.

Uppdrag för sjukvårdsregional samverkansgrupp för nationell högspecialiserad vård (PDF, öppnas i nytt fönster)

Representanter

Region Örebro län: Martin Gunnarsson och PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOnRlZC5yeWxhbmRlckByZWdpb25vcmVicm9sYW4uc2UiIHRhcmdldD1fYmxhbms+VGVkIFJ5bGFuZGVyPC9hPg==, ordförande
Region Uppsala: Jenny Nordström Parliden och Daniel Nowinski, vice ordförande
Region Värmland: Anna-Carin Johansson och Göran Karlström
Region Västmanland: Henrik Nilsson Drott och Jonas Cederberg
Region Dalarna: Agneta Romin och Gunilla Apell
Region Gävleborg: Peo Hermansson
Region Sörmland: Jacob Annerfors och Marie Björnstedt Bennermo

Logga in